Σύνδεση


Εξετάσεις Valuer in Real Estate Property & Valuer in Machinery


Σας ανακοινώνουμε ότι, οι εξετάσεις για τα σχήματα  Valuer in Machinery Plant & Equipment και Valuer in Real Estate Property θα διενεργηθούν από την PEOPLECERT το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019.

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να λάβει μέρος στις εξετάσεις είναι:


Μάθε περισσότερα...

 

20th Prodexpo Conference

Αγαπητά Μέλη, Σας προσκαλούμε στο Εικοστό Συνέδριο της Prodexpo που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Αθηνών στις 22-23 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο το οποίο προσμετρά με δύο (-2-) ώρες C.P.D θα βρείτε παρακάτω.


Μάθε περισσότερα...

Παρέμβαση Σ.ΕΚ.Ε. για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών


Σας προωθούμε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος σχετικά με τις αποφάσεις του Β´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων από 4/10/2019.  


Μάθε περισσότερα...

 

Διαδικασία Απόκτησης Επαγγελματικής Αναγνώρισης REV μέσω πιστοποίησης Valuer με τρία χρόνια εμπειρίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε, ότι σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη τα οποία κατέχουν την πιστοποίηση Valuer In Real Estate Property, θα μπορούν να αποκτήσουν την Επαγγελματική Αναγνώριση REV της TEGoVA


Μάθε περισσότερα...

 

Hμερίδα Σ.ΕΚ.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα του Συλλόγου με θέμα «Χωροταξική, αστική και βιομηχανική ανάπτυξη στην υπηρεσία των εκτιμητών – Εκτιμητικές οδηγίες και μελλοντική διαχείριση ακινήτων», στο ξενοδοχείο Imperial, επί της οδού Φαρσάλων 182, 41335 στη Λάρισα και ώρα 09:30.


Μάθε περισσότερα...
Εξετάσεις Valuer in Real Estate Property ...
20th Prodexpo Conference
Aπόφαση του ΣτΕ σχετικά με τον προσδιορισμό των...
Διαδικασία Απόκτησης Επαγγελματικής Αναγνώρισης REV
Ημερίδα Σ.ΕΚ.Ε.
joinus

Γίνε Μέλος

books

Βιβλιογραφία

certified-banner

Πιστοποιημένα Μέλη

morebooks

Εκπαιδευτικό Υλικό

evs

European Valuation Standards

reports

Πρότυπες Εκθέσεις

faq

Συχνές Ερωτήσεις

ipourgeio

Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών

Υπουργείου Οικονομικών

questionmark

Εργασιακά Θέματα Εκτιμητών:
Ερωτήσεις–Απαντήσεις

oneclickshow

Ιδιωτικό Κανάλι

Σ.ΕΚ.Ε

 

 

Παρέμβαση Σ.ΕΚ.Ε. για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών

 


Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

ΤΣας προωθούμε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος σχετικά με τις αποφάσεις του Β´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων από 4/10/2019.

Σχετικό link της απόφασης θα βρείτε εδώ.


Αθήνα 9/10/2019

 
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών.
 

«Με αφορμή την δημοσίευση της περίληψης αποφάσεως του Β΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με το Σύστημα Αντικειμενικού Προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων παρατηρούμε τα κάτωθι.


Η απόφαση αυτή του ΣτΕ ως Ανώτατου Δικαστηρίου ελέγχου της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων και ως ο ισχυρός προστάτης τόσο του πολίτη όσο και του Δημοσίου μας αιφνιδιάζει ως Σύλλογο Εκτιμητών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) ως προς τα τεχνικά και μεθοδολογικά ζητήματα που αναλύονται σε αυτήν, ερήμην του Συλλόγου, του οποίου η συνδρομή δεν ζητήθηκε (παρά το ότι εκπροσωπεί τους περίπου 1.800 Έλληνες Εκτιμητές και περιλαμβάνει το σύνολο των Πιστοποιημένων Εκτιμητών του Μητρώου του Υπ. Οικ.), ενώ είναι προφανές, από την τεχνική ανάλυση που περιλαμβάνεται στην απόφαση, ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή εκτιμητών.


Θα θέλαμε ως Συλλογικός Φορέας των Ελλήνων Εκτιμητών να τοποθετηθούμε, έστω και εκ των υστέρων, στο σκεπτικό της αποφάσεως του ΣτΕ, στο τμήμα της που άπτεται καθαρά τεχνικών και μεθοδολογικών θεμάτων, δεδομένου ότι η εκδοθείσα απόφαση του ΣτΕ είναι δυνατόν να δημιουργήσει θέματα εγκυρότητας σε εκτιμήσεις που πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους (και μη) εκτιμητές.


Η εκδοθείσα απόφαση του ΣτΕ στρέφεται κατά της ΚΥΑ 1005/2018 την οποία θεωρεί ως ελλιπή για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και την έλλειψη επαρκών διαδικαστικών εγγυήσεων, οδηγιών και κατευθύνσεων κατάλληλων για την διασφάλιση της πληρότητας και ποιότητας των εκτιμήσεων που εκπόνησαν οι πιστοποιημένοι εκτιμητές.


Θα θέλαμε με την παρούσα να διαβεβαιώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο, προς άρση τυχόν αμφιβολιών που μπορεί να εγείρονται για την ποιότητα των εκτιμήσεων που παρείχαν οι Πιστοποιημένοι Εκτιμητές – μέλη του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος, ότι ο ΣΕΚΕ παρείχε πλήρη υποστήριξη στα Πιστοποιημένα μέλη του που ανέλαβαν το σχετικό έργο, με παροχή αναλυτικών οδηγιών για τον τρόπο εργασίας και διαρκή υποστήριξη μέσω help desk, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι επιστημονικά άρτιο.


   Οι πιστοποιημένοι εκτιμητές και μέλη του συλλόγου μας είναι εξοικειωμένοι με την κτηματαγορά εντός της οποίας δραστηριοποιούνται και συνεπώς είναι σε θέση να γνωρίζουν πως θα αντλήσουν τα απαραίτητα κάθε φορά στοιχεία. Τα αποτελέσματα της εργασίας τους στο πλαίσιο της εντολής που έλαβαν από το Υπ. Οικ. αποτυπώθηκαν στις εξαχθείσες εκθέσεις εκτίμησης που υπέβαλαν για τον καθορισμό των τιμών ζώνης, εντός της προθεσμίας που τους δόθηκε από τον εντολέα (Υπ. Οικ.).


Ο Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος ,είναι πάντοτε στην διάθεση οποιουδήποτε κρατικού φορέα για ένα εποικοδομητικό διάλογο με κατεύθυνση την επίλυση οποιωνδήποτε θεμάτων που άπτονται της εκτιμητικής διαδικασίας.»

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.ΕΚ.Ε.Αλέξανδρος Η. Βασιλείου               Καλλιόπη Ν. Δερμάτη

          Πρόεδρος                               Γενική Γραμματέας

 

 

 

tegova-logo

 

aaa

 

ete

 

eurobank

 

elie

 

mapps