Green Deal, EVS-PME και ESG: Νέα αρκτικόλεξα – νέες ευκαιρίες

Green Deal, EVS-PME και ESG: Νέα αρκτικόλεξα – νέες ευκαιρίες

Green Deal, EVS-PME και ESG: Νέα αρκτικόλεξα – νέες ευκαιρίες 1920 1080 Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου μεγάλος αριθμός μελών του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος  τη  διαδικτυακή μερίδα με θέμα:

Green Deal, EVSPME και ESG : Νέα αρκτικόλεξα – νέες ευκαιρίες

Σε μια εποχή μετεξέλιξης του επαγγέλματος του εκτιμητή με αφορμή τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για το περιβάλλον, δόθηκε πολλή τροφή για σκέψη όσον αφορά το πώς θα πρέπει να διαχειριστούμε το γεγονός αυτό στην Ελλάδα.

Η Πρόεδρος κα. Αντιγόνη Δούναβη, μετέφερε πληροφορίες από την εισήγηση του Michael McBrien, σύμβουλου της TEGOVA στις Βρυξέλλες, με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για το κλίμα θα μεταμορφώσει την Ακίνητη Περιουσία. Οι εκτιμητές είμαστε έτοιμοι να το διαχειριστούμε;».

Στη συνέχεια το μέλος του Δ.Σ. της TEGOVA κος Κωνσταντίνος Πάλλης, ανέπτυξε τη δομή των Ευρωπαϊκών Εκτιμητικών Προτύπων για Μηχανολογικό Εξοπλισμό και Εγκαταστάσεις . Επίσης παρουσίασε και το πλαίσιο ESG, την επίδρασή του στην αξιολόγηση των επενδύσεων και εστίασε στο τι συμβαίνει στην ελληνική αγορά σήμερα και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.

Στη συνέχεια ο κος Ιωάννης Κουτσογιαννόπουλος, Valuer in Machinery , Plant & Equipment ανέπτυξε μεθοδολογικά θέματα και παρουσίασε εφαρμογές μέσα από τα EVS – PME και έκλεισε με την μεθοδολογία αξιολόγησης περιβαλλοντικού – εργασιακού κινδύνου και κινδύνου Κοινωνικής Ευθύνης για σκοπούς τραπεζικού δανεισμού.

Οι κ.κ. Κουτσογιαννόπουλος και Αμουτζάς συμμετέχουν ενεργά στην πολυεθνική ομάδα σύνταξης των Ευρωπαϊκών Εκτιμητικών Προτύπων για Μηχανολογικό Εξοπλισμό και Εγκαταστάσεις, στην οποία προεδρεύει ο κ. Πάλλης, και η οποία πρόκειται να τα παρουσιάσει για πρώτη φορά ολοκληρωμένα τον Οκτώβριο του 2022 στην Αθήνα. 

Η ημερίδα είναι βιντεοσκοπημένη κι όποιος επιθυμεί μπορεί να την παρακολουθήσει κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με την γραμματεία του Συλλόγου.