Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου 150 150 Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος

Ο Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 το δεύτερο μέρος της ενημερωτικής ημερίδας «Ενέργεια & Ακίνητη Περιουσία» στο Holiday Inn, στην Θεσσαλονίκη. 

Το παρών έδωσαν πολλοί και εκλεκτοί συνάδελφοι από 15 νομούς της Ελλάδας.

Την ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Αντιγόνη Δούναβη, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του Συλλόγου για το 2022. 

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι πλέον τα μέλη του συλλόγου μπορούν να πιστοποιηθούν και για την εκτίμηση αξίας επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων αφού η πιστοποίηση Valuer in Business and intangible assets έλαβε διαπίστευση.

Οι πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ξεκίνησαν από τον κ. Σπύρο Σκοτίδα, Γενικό Διευθυντή ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ/ΕΦΕΠΑΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων.

Στην συνέχεια ακολούθησε ο κ. Σωτήρης Μυλωνάς, Πολιτικός Μηχανικός και Σύμβουλος Αειφορίας, ο οποίος παρουσίασε τις κλιματικές και αειφορικές υποχρεώσεις των κτιρίων.

Έπειτα το λόγο πήρε ο κ. Σωτήριος Ρούζης, Πολιτικός Μηχανικός, REV, που μίλησε για την αειφορία και την εκτίμηση εμπορικών ακινήτων.

Η κα Αλίς Κοροβέση, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (ΙΝΖΕΒ) και Αντιπρόεδρος του Renovate Europe Campaign ‘22-‘23, ήταν η επόμενη ομιλήτρια, με θέμα το EU Taxonomy ως ένα σημαντικό εργαλείο για τους επενδυτές και τους οργανισμούς.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα. Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Αντιγόνη Δούναβη, παρουσία των μελών του Δ.Σ. και μελών από τους Νομούς Ημαθίας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Δράμας, Έβρου, Πιερίας, Γρεβενών, Κοζάνης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Τρικάλων, Καβάλας, Καστοριάς και Πέλλας, έκοψε την πίτα με βασική ευχή της την επίτευξη καλύτερων αμοιβών των εκτιμητών και απώτερο στόχο περισσότερο ελεύθερο χρόνο για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το φλουρί κέρδισε ο Νομός Πέλλας και έπειτα από κλήρωση των παρευρισκόμενων μελών, ο κ. Χρήστος Καραδήμος. Τα μέλη από τον Νομό Πέλλας κέρδισαν την δωρεάν συμμετοχή τους στην επόμενη ημερίδα του Συλλόγου και ο κ. Καραδήμος κέρδισε δωροεπιταγή 150 ευρώ από κατάστημα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών.

Ακολούθησε ελαφρύ γεύμα με ανταλλαγή ευχών και χαλαρή εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των μελών.

Ευχόμαστε συγχαρητήρια στους τυχερούς, καθώς και υγεία και ευημερία σε όλα τα μέλη του Συλλόγου. 
Και του χρόνου!