10% έκπτωση για τα μέλη AVAG: Hellenic Public Property Conference | Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 | GRAND HYATT ATHENS ( Aίθουσα Αριστοτέλης)

10% έκπτωση για τα μέλη AVAG: Hellenic Public Property Conference | Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 | GRAND HYATT ATHENS ( Aίθουσα Αριστοτέλης)

10% έκπτωση για τα μέλη AVAG: Hellenic Public Property Conference | Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 | GRAND HYATT ATHENS ( Aίθουσα Αριστοτέλης) 150 150 Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος

Αγαπητά μέλη,

Σας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή του πρώτου Hellenic Public Property Conference  το οποίο διοργανώνουν η Boussias Events και η Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ, την Πέμπτη  23 Μαΐου  2024 στο GRAND HYATT ATHENS ( Aίθουσα Αριστοτέλης).

Η ορθολογική διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας είναι κεντρικός στόχος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Βασικός άξονας παραμένει ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση των διαδικασιών του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου. Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδείξει τόσο το ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο όσο και τις αναγκαίες δράσεις, που θα οδηγήσουν σε ένα πιο πρόσφορο έδαφος για την αξιοποίηση επενδύσεων, καινοτόμων λύσεων μέσω της καταγραφής, προστασίας και ενδυνάμωσης των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται ή περιέρχονται στο χαρτοφυλάκιό της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας.

Το Συνέδριο θα συγκεντρώσει κατηγορίες επαγγελματιών στην αγορά ακινήτων, αναπτυξιακές και κατασκευαστικές εταιρείες, πολιτικούς και ηγέτες του κλάδου για να συζητήσουν κρίσιμα ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, την προστασία, τη ρύθμιση χρήσης γης και την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Επίσης , όπως γνωρίζετε ήδη ανακοινώθηκε στο τύπο η πρόθεση καταγραφής δεκάδων χιλιάδων ακινήτων της ΕΤΑΔ μέσω διαγωνισμού όπου θα λάβουν μέρος εκτιμητές (που εσείς είστε κορυφαίoι στο χώρο αυτό) με κοινοπραξίες και το Συνέδριο HPPC δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο όπου θα συζητηθούν ακριβώς αυτά τα προβλήματα της διαδικασίας καταγραφής, του μητρώου, εκτίμησης ακινήτων δημοσίου κλπ που σας αφορά άμεσα! Ελάτε εσείς και οι μελλοντικοί σας συνεργάτες (νομικοί, χρηματο-οικονομικοί σύμβουλοι κλπ).

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι θα μιλήσουν οι:

  1. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Και Οικονομικών
  2. Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
  3. Νάγια Κόλλια, ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας
  4. Δημήτρης Πολίτης,  CEO ΤΑΙΠΕΔ
  5. Ελεωνόρα Ανδρεδάκη, Διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας Εθνικού Κτηματολογίου ΑΕ
  6. Μάνος Μαστρομανώλης, Επίκ. Καθηγητής Νομικής Σχολής, πρώην ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας ΥΠΟΙΚ
  7. Έχoυν προσκληθεί και η ΔΣ ΕΤΑΔ κα Χατζηγεωργίου και η κα Σοφία Φαλτσέτα, Διευθύντρια Αξιοποίησης Ακινήτων στην ΕΤΑΔ
  8. Juliette Morgan, Principal, ESG Consultancy Director Climate Action & Sustainability Practice Global Co-Leader at Gensler
  9. CEO Ble Kedros, Χ. Μπομπόλιας
  10. CEO Hellenic Properties, Ε. Αρώνες

Tο συνέδριο θα προσεγγίσει τα εξής ζητήματα, μεταξύ άλλων:

  • Νόμος για Αιγιαλό
  • Μητρώο – Καταγραφή – Ορισμός δημόσιας περιουσίας – Προστασία Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας
  • Κοινωνική & Προσιτή κατοικία, λύση στο στεγαστικό πρόβλημα και ο ρόλος της δημόσιας περιουσίας
  • Εργαλεία Αξιοποίησης Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας
  • Η νέα νομοθεσία περί κατεχόμενων ακινήτων ως μηχανισμός «εκκαθάρισης» της δημόσιας περιουσίας
  • Η Δημόσια Περιουσία ως εργαλείο  Αναπλάσεων
  • Η ιδιωτική αγορά ακινήτων και η δημόσια περιουσία: προκλήσεις και προοπτικές

Εδώ  μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.publicpropertyconference.gr/  η οποία ανανεώνεται διαρκώς με νέους ομιλητές και με την ατζέντα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ερώτηση που αφορά το Συνέδριο θα απευθύνεστε στην κα. Ειρήνη Λιβάνου,  στο mail  ilivanou@boussias.com,  ή στο τηλέφωνο +30 210 661 7777, ext. 119

Με εκτίμηση,

 —

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.ΕΚ.Ε.

Αντιγόνη Μ. Δούναβη               Αναστάσιος Κ. Αμπατζής

Πρόεδρος                                      Γενικός Γραμματέας