Απολύτως πετυχημένο το ραντεβού 300 και πλέον εκτιμητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό  

Απολύτως πετυχημένο το ραντεβού 300 και πλέον εκτιμητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό  

Απολύτως πετυχημένο το ραντεβού 300 και πλέον εκτιμητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό   150 150 Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος

Με τη συμμετοχή 300 και πλέον εκτιμητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνέδριο στο πλαίσιο τις Φθινοπωρινής Γενικής Συνέλευσης 2022 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού των Ενώσεων Εκτιμητών TEGOVA.

            Κατά τις τρεις ημέρες των εργασιών, από 20-22 Οκτωβρίου, οι εκπρόσωποι των εκτιμητικών φορέων από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο, να αποτιμήσουν τις ζημιές που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και ν’ αναπτύξουν τις αλλαγές στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις αυτών στις ευρωπαϊκές οικονομίες και στις αξίες ακινήτων, επιχειρήσεων αλλά και στους μηχανολογικούς εξοπλισμούς και εγκαταστάσεις.

            Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εκτιμητών TEGOVA χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος επισήμανε τη σημασία του επαγγέλματος των εκτιμητών, το οποίο -όπως είπε- ενισχύει την εύρυθμη λειτουργία της κτηματαγοράς και τον ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα μικροοικονομικά, μακροοικονομικά και δημοσιονομικά κέρδη για το σύνολο της οικονομίας.

            Σε ζωντανή σύνδεση από τις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, ανέλυσε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναγέννηση της ευρωπαϊκής οικονομίας μέσω των δράσεων του Green Deal. 

            Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδας, Αντιγόνη Δούναβη, αναφέρθηκε στο διαρκές μέλημα του Σ.ΕΚ.Ε. για αναβάθμιση του έργου των Ελλήνων εκτιμητών, την εδραίωση του ρόλου τους και τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού. 

            Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. της TEGOVA, Κωνσταντίνος Πάλλης, παρουσίασε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό και διεθνές κοινό, τα Ευρωπαϊκά Εκτιμητικά Πρότυπα για Μηχανολογικό Εξοπλισμό και Εγκαταστάσεις (EVS-PME).

            Κατά τη διάρκεια του τριημέρου υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με το State Property Fund of Ukraine (SPFU) για την παροχή τεχνικής βοήθειας από την TEGOVA στον προσδιορισμό της μεθοδολογίας αποτίμησης των ζημιών από τον πόλεμο σε ακίνητα, επιχειρήσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις.

            Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, οι εργασίες της Φθινοπωρινής Γενικής Συνέλευσης 2022 της TEGOVA ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, με τον Σύλλογο Εκτιμητών Ελλάδας να δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες εργασίας για το απαιτητικό τριήμερο και παράλληλα να δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες εκτιμητές να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ανταλλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες.