Δελτίο Τύπου 17.02.2024

Δελτίο Τύπου 17.02.2024

Δελτίο Τύπου 17.02.2024 2016 1512 Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος

Ο Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος ολοκλήρωσε το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 την πρώτη ημερίδα για το 2024 στο Ξενοδοχείο Αμαλία. Η Ημερίδα είχε ως θεματικό άξονα τις “Αλλαγές στα μέτωπα ESG και CRR” και εστίασε στη σημασία της εφαρμογής αυτών των αλλαγών στον τομέα των εκτιμήσεων.

Πολλοί εκλεκτοί ομιλητές και ειδικοί του χώρου μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και παρουσίασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στα μέτωπα του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Διακυβέρνησης (ESG) και του Κεφαλαιακού Κινδύνου και Απαιτήσεων (CRR). Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις εστίασαν στο ερώτημα “Είμαστε έτοιμοι να τα εφαρμόσουμε;” και παρείχαν πολύτιμες προοπτικές για το μέλλον του τομέα.

Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο κύριος Michael Macbrien, Σύμβουλος στην TEGOVA και Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ακινήτων ο οποίος αναφέρθηκε στον νέο Κανονισμό για τις Κεφαλαιακές Απαιτήσεις και στην ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και τις σημαντικές επιπτώσεις της στις εκτιμήσεις.

Στην συνέχεια ο κύριος K.Πάλλης, Μέλος Δ.Σ TEGOVA και Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, ερμήνευσε τα συντηρητικά κριτήρια εκτίμησης στην νέα CRR.

Η επόμενη παρουσίαση ήταν του κυρίου X. Γιαννικόπουλου, Managing Director στην DCARBON, πάνω στα Ακίνητα στην Εποχή του ESG, ΕΕ Ταξινομίας και Πράσινης Χρηματοδότησης.

Ακολούθησε η κυρία E. Γκλεζάκου, Senior Sustainability Manager  στην DIMAND, με την εισήγησή της πάνω στα κτίρια που συμμορφώνονται με τα κριτήρια Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διακυβερνητικής Υπευθυνότητας (ESG).

Αμέσως μετά συνέχισε η κα A. Κοροβέση, ∆ιευθύνουσα Σύμβουλος ΙΝΖΕΒ, με την παρουσίασή της πάνω στα κτίρια υπό το πρίσμα της αναθεωρημένης οδηγίας EPBD. 

Η Ημερίδα συνεχίστηκε με την εισήγηση του κυρίου Δ. Παπαστάμου, Executive Manager Valuation, R&A της Cerved Property Services, πάνω στην επίδραση των μεταβλητών που σχετίζονται με το περιβάλλον (ESG) στις εκτιμήσεις ακινήτων και στη διαχείριση κινδύνου.

Κλείνοντας την ημερίδα ο κύριος Σ. Παλλαντζάς, Πιστοποιητής παθητικών κτιρίων, αναφέρθηκε στο Παθητικό Κτίριο και πώς η βιωσιμότητα συναντά την αποδοτικότητα.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο κ. Δ. Ανδρίτσος, CEO της Cerved Property Services.

Μετά το πέρας της ημερίδας ακολούθησε η ετήσια κοπή πίτας του Συλλόγου.

Η εκδήλωση αποτέλεσε την ευκαιρία για τα μέλη του Συλλόγου να συναντηθούν και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος.

Η κοπή της πίτας ξεκίνησε με ένα θερμό καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του Συλλόγου, κα Α. Δούναβη, η οποία ευχαρίστησε τα μέλη για την ενεργή τους συμμετοχή και στήριξη το προηγούμενο έτος. 

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική κλήρωση όπου τα μέλη με ανυπομονησία παρακολούθησαν το καθιερωμένο έθιμο. Ο τυχερός που κέρδισε το ηλεκτρονικό φλουρί ήταν ο κύριος Ν. Τσουκαλάς, ενώ την ετήσια συνδρομή κέρδισε η κα Κ. Ντάναση.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μεσημεριανό γεύμα, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για όλους τους παρευρισκόμενους. Η συγκέντρωση και οι χαρούμενες στιγμές που μοιράστηκαν τα μέλη του Συλλόγου αποτέλεσαν τον ιδανικό τρόπο για να ξεκινήσουμε το νέο έτος.

Ο Σύλλογος Εκτιμητών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους ομιλητές και προς όλα τα μέλη που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ευχόμαστε σε όλους ένα δημιουργικό και επιτυχημένο έτος!

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.