ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01.07.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01.07.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01.07.2023 1800 1800 Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος

Ο Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος (Σ.ΕΚ.Ε) πραγματοποίησε το Σάββατο 1η Ιουλίου 2023, στο ξενοδοχείο Amalia Hotel Athens, στο Σύνταγμα, την ημερίδα με τίτλο “Εκτίμηση Η/Μ Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού / EVS PME 2020 & Εκτιμητικές Μεθοδολογίες”.

Την ημερίδα παρακολούθησαν 120 μέλη μας από όλη την Ελλάδα, δια ζώσης και διαδικτυακά.  

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Αντιγόνη Δούναβη, άνοιξε την ημερίδα, καλωσόρισε  τα παρευρισκόμενα μέλη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Η ημερίδα ξεκίνησε με την εισήγηση του  κ. Κωνσταντίνου Πάλλη, Διπλωματούχου Μηχανολόγου Μηχανικού ΕΜΠ, Expert Valuer – REV in Machinery, Plant & Equipment  ο οποίος παρουσίασε τα βασικά σημεία της 1ης έκδοσης των Ευρωπαϊκών Εκτιμητικών Προτύπων για Η/Μ εξοπλισμό και εγκαταστάσεις (EVS-PME 2022). Η έκδοση αυτή έχει ήδη μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα και σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην εκτίμηση Η/Μ εξοπλισμού και εγκαταστάσεων.

Εν συνεχεία, ο κος Ιωάννης Κουτσογιαννόπουλος, Expert Valuer REV in Machinery Plant and Equipment, ανέπτυξε τις εκτιμητικές μεθοδολογίες σύμφωνα με τις οδηγίες των EVS-PME 2022, καθώς και τα κριτήρια εφαρμογής τους.

Κατόπιν πήρε το λόγο και πάλι ο κος Κωνσταντίνος Πάλλης, ανέλυσε το αντικείμενο εκτίμησης πλοίων και των σχετικών μεθοδολογιών, παρουσιάζοντας παράλληλα παραδείγματα στους εκτιμητές.

Την ημερίδα έκλεισε ο κος Κωνσταντίνος Ζελιαναίος, Χημικός Μηχανικός, με την εισήγησή του «Αξιοποίηση πιστοποιήσεων ISO στην Εκτίμηση Η/Μ Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού». Ο κος Ζελιαναίος ανέδειξε την χρησιμότητα των πιστοποιήσεων ISO και την επίδρασή τους στην Εκτιμητική.

Συνολικά, ήταν μια ημερίδα, η οποία είχε τεράστιο ενδιαφέρον τόσο για τους συμμετέχοντες εκτιμητές μηχανολόγους μηχανικούς όσο και για τους εκτιμητές άλλων ειδικοτήτων, κάνοντας το αντικείμενο των εκτιμήσεων Η/Μ εξοπλισμού πιο προσιτό,  παρουσιάζοντας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σχετικούς κανονισμούς και πρότυπα εκτιμήσεων.

Ο Σύλλογος δεσμεύτηκε για τη διοργάνωση μιας νέας ημερίδας σχετικά με το ίδιο αλλά και συναφή αντικείμενα και παράλληλα μεγαλύτερη εμβάθυνση.