ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1280 960 Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος

Ο Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος πραγματοποίησε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 ενημερωτική ημερίδα με θέμα ‘’ Ενέργεια & Ακίνητη Περιουσία ‘’ στο ξενοδοχείο Electra Palace, στο Σύνταγμα. Το παρών έδωσαν πολλοί και εκλεκτοί συνάδελφοι.

Την ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Αντιγόνη Δούναβη, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του Συλλόγου για το 2022 και ευχήθηκε να έχουμε μία Καλή Νέα Χρονιά.

Οι πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ξεκίνησαν από τον κ. Κωνσταντίνο Γατή, Επικεφαλής της ομάδας Έρευνας Ακίνητης Περιουσίας και Συμβουλευτικής στη Διεύθυνση Εκτιμητικών & Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ακίνητης και Κινητής Περιουσίας Τράπεζας & Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ο οποίος αφού έκανε μία σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εκτιμητικών & Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΤΕ, παρουσίασε τα βασικά σημεία του Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net metering) και την επιρροή του στην εκτίμηση ακινήτων.

Στην συνέχεια ακολούθησε η κα Αντωνία Ατσιδάκου, Senior Valuer της Cepal Hellas, Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, η οποία παρουσίασε τον ρόλο της εταιρίας Cepal στην διαχείριση χαρτοφυλακίων για την ελληνική αγορά.

Η κα Αλίς Κοροβέση, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (ΙΝΖΕΒ) και Αντιπρόεδρος του Renovate Europe Campaign ‘22-‘23, ήταν η επόμενη ομιλήτρια, με θέμα την ενεργειακή φτώχεια στις επιχειρήσεις και πώς οι αλλαγές στις Ευρωπαϊκές οδηγίες για την ενεργειακή απόδοση συντελούν στην μείωση του φαινομένου.

Έπειτα πήρε το λόγο ο κ. Ιωάννης Παππάς, Επικεφαλής του τμήματος Ενεργειακής Διαχείρισης & Συντήρησης Ακινήτων της Cerved Property Services, που μίλησε για την πρακτική αποτίμηση της ενεργειακής επίδοσης κτιρίου στην αξία του.

Στην συνέχεια ακολούθησε ο κ. Σταύρος Παπαδάκης, Διευθυντής Εκτιμήσεων & Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Atticabank Properties με θέμα την οικιακή αποθήκευση ενέργειας και πώς θα μπορούσε να βοηθήσει στην υποστήριξη του ηλεκτρικού δικτύου. Αναφέρθηκε επίσης στο μέλλον της ενεργειακής μας αυτονομίας.

Την ημερίδα έκλεισε ο κ. Φρίξος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών και Διαχείρισης ακινήτων της ΟΠΑΠ ΑΕ. που περιέγραψε τη διαδικασία ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΟΠΑΠ.

Η ημέρα συνεχίστηκε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα. Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Αντιγόνη Δούναβη, παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. και πολλών μελών, έκοψε την πίτα με ευχές για υγεία και χαρές σε όλους.

Το φλουρί κέρδισαν, έπειτα από ηλεκτρονική κλήρωση, ο κ. Δημήτρης Χατζηϊωάννου και η κα Ευαγγελία Σαραφιανού. Το δώρο τους ήταν από μία δωροεπιταγή των 150 ευρώ από το Πλαίσιο.

Ο επίλογος είχε ελαφρύ φαγητό, ανταλλαγή ευχών και χαλαρή συζήτηση.

Ευχόμαστε συγχαρητήρια στους τυχερούς, καθώς και υγεία και ευημερία σε όλα τα μέλη του Συλλόγου. Και του χρόνου!