ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.02.2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.02.2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.02.2024 2560 1707 Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, η ημερίδα του Συλλόγου με θέμα «Εκτιμήσεις Αγροτικών Εκτάσεων. Μία νέα οπτική», στο ξενοδοχείο Electra PalaceΘεσσαλονίκης. Η ημερίδα αποτέλεσε έναν χώρο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για τον τομέα των εκτιμήσεων αγροτικών εκτάσεων, προσφέροντας μια νέα οπτική στο θέμα.

Ένας από τους επίσημους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Αγγελούδης. Εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τον κ. Αγγελούδη για την τιμητική του παρουσία.

Το πρόγραμμα της ημερίδας ξεκίνησε με την εισήγηση του κεντρικού μας ομιλητή κ Jeremy Moody, Γραμματέα και Σύμβουλο στο Σύλλογο Γεωργικών Εκτιμητών του Ηνωμένου Βασιλείου και Αντιπρόεδρο της επιτροπής των Ευρωπαϊκών Εκτιμητικών Προτύπων, ο οποίος αναφέρθηκε στα Αγροτικά Ζητήματα και στις νέες τους προκλήσεις όπως το κλίμα, το περιβάλλον και η τεχνολογία που θα ενσωματωθούν στην νέα έκδοση του βιβλίου των Ευρωπαϊκών Εκτιμητικών Προτύπων 2025.

Αμέσως μετά η ημερίδα συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις του κ. Θωμά Μπουρνάρη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ  και της κα Ελένης Δημητριάδου , ΕΔΙΠ, του Τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ πάνω στην Γεωργική Εκτιμητική με επίκεντρο την εκτίμηση του φυτικού κεφαλαίου – οπωρώνα.

Η ημερίδα συνεχίστηκε με την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της κα Ευαγγελίας Λαχουρά, Προϊσταμένης του Υποκαταστήματος ΕΛ.ΓΑ Θεσσαλονίκης, πάνω στις πραγματογνωμοσύνες ζημιών και στις ασφαλιστικές διαδικασίες φυτικής παραγωγής από τον ΕΛ.Γ.Α.

Στην συνέχεια παρουσίασε ο κ Αριστείδης Παπώτης , Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός, REV, τις μεθόδους αποτίμησης της αξίας της αγροτικής γης και τους παράγοντες που τις επηρεάζουν.

Κλείνοντας ο κ Ηλίας Μπούσης , Δασοπόνος και Γεωργικός Σύμβουλος ανέλυσε τις δασικές εκτάσεις και την διαχείριση και ιδιοκτησία στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας του Συλλόγου για τα μέλη από τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας όπου η παρουσία των συναδέλφων συνέβαλε στην δημιουργία ενός θερμού και φιλικού περιβάλλοντος. Τυχεροί για την φετινή χρονιά ήταν ο κύριος Κωνσταντίνος Μαγγανάρης που κέρδισε την δωροεπιταγή των 150 ευρώ από το ΠΛΑΙΣΙΟ έπειτα από ηλεκτρονική κλήρωση και ο Νομός Σερρών που κέρδισε το φλουρί από την πίτα που έκοψε η Πρόεδρος, κα Αντιγόνη Δούναβη.

Η ημερίδα αποτέλεσε μια επιτυχημένη πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της γνώσης και του διαλόγου στον συγκεκριμένο τομέα. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους ομιλητές και στα μέλη του Συλλόγου που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.