Μνημόνιο A.VA.G. – C.I.A.B.

people-cooperation

Μνημόνιο A.VA.G. – C.I.A.B.

Μνημόνιο A.VA.G. – C.I.A.B. 270 203 Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος

people-cooperation

Το Δ.Σ. του Σ.ΕΚ.Ε. ενημερώνει τα μέλη του ότι στις 20/09/2013 υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος (A.VA.G.) και του Chamber of Independent Appraisers in Bulgaria (C.I.A.B.).

 

Η συνεργασία των δύο Συλλόγων σκοπεύει στην ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, στην εκπαίδευση των μελών στο νέο απαιτητικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ευρώπη με τη συνδιοργάνωση σεμιναρίων και την ανταλλαγή προγραμμάτων κατάρτισης, στη γνωριμία των μελών  και στην κοινή κάθοδο σε διεθνή projects, καθώς και στην προβολή των Συλλόγων στον τοπικό τύπο και μέσα από κοινές πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, τα μέλη του Δ.Σ. Αντώνιος Παπαορφανός και Σαμάνθα Καρρά εκπροσώπησαν τον Σύλλογο στο Σεμινάριο που διοργάνωσε το Περιφερειακό Γραφείο της πόλης και περιφέρειας της Σόφιας στις 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2013 στη Χαλκιδική. Τα μέλη του Δ.Σ. σε μία συνάντηση γνωριμίας παρουσίασαν στους Βούλγαρους συναδέλφους το έργο του Συλλόγου, το νέο νομικό καθεστώς στην Ελλάδα σχετικά με τους πιστοποιημένους εκτιμητές, καθώς και το Σχήμα Αναγνώρισης REV και την εφαρμογή του στην Ελλάδα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Γκεόργκι Αντώνοφ, ο Δρ. Ιβάν Μήτεφ και η κα Έλι Μόνεβα, μέλη του Δ.Σ. του C.I.A.B., καθώς και η κα Τάνια Ίλεβα, Πρόεδρος του Περιφερειακού Γραφείου της πόλης και περιφέρειας της Σόφιας. Ο κ. Παπαορφανός και η κα Καρρά ενημερώθηκαν από τους Βούλγαρους συναδέλφους για το C.I.A.B., τη δομή του, τη λειτουργία, καθώς και τη νομοθεσία και διάρθρωση του επαγγέλματος στη γείτονα χώρα. Συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενεργοποίηση του Μνημονίου με τη συνδιοργάνωση στο άμεσο μέλλον διημερίδας στη Σόφια, η οποία θα περιλαμβάνει ανάπτυξη εκτιμητικών θεμάτων από Έλληνες και Βούλγαρους συναδέλφους, καθώς και παρουσίαση της αγοράς της Βουλγαρίας και ειδικότερα της Σόφιας. Θεωρούμε ότι θα είναι χρήσιμο για τους Έλληνες πιστοποιημένους συναδέλφους να ενημερώνονται, μέσω αυτών των δράσεων, αναλυτικότερα για την εξέλιξη της εκτιμητικής αγορά στη Βουλγαρία στην οποία δύνανται να δραστηριοποιηθούν ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τους Βούλγαρους συναδέλφους για την εξαίρετη φιλοξενία των Ελλήνων συναδέλφων και ιδιαίτερα την κα Έλι Μόνεβα, μέλος του Δ.Σ. του C.I.A.B., για την αποφασιστική συμβολή της στην υπογραφή του Μνημονίου και τη δημιουργική συνεργασία των δύο Συλλόγων.

 

adobeΜνημόνιο Συνεργασίας AVAG – CIAB


 

Φωτογραφικό Υλικό

 

{gallery}avag-content/slides/memorandum-avag-ciab{/gallery}